четвъртък, 10 октомври 2013 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЕГИОНАЛНИТЕ СТРУКТУРИ НА ПП СИНЬО ЕДИНСТВО В ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

Членовете на регионалните структури на ПП Синьо единство потвърждават убедеността си, че това правителство на задкулисието начело с Пламен Орешарски е вредно и опасно за българската държава и икономика и настоява за незабавната му оставка. Категорични сме, че смяната на това управление е необходимо условие за провеждане на политика за справяне с икономическата и социална криза и възстановяване на реда и законността във всички сфери на живота. Всеки изминал ден от това управление нанася непоправими щети върху цялата ни държава и прави задачата да си върнем достойнството все по-трудна.

          Изтеклите вече 120 дни от управлението на коалицията БСП, ДПС и Атака доказаха, че те не могат и не желаят да управляват в интерес на българското общество. Категорични сме, че на национално и местно ниво всички техни кадрови решения обслужваха единствено по-дълбокото навлизане на мафията и олигархията в административния апарат. Живо доказателство за нас, жителите на област Пловдив, е че след натрапеното ни назначаване за областен управител на Венцислав Каймаканов се задава едно ново абсолютно недоразумение: със заповед на Пламен Орешарски от 14 октомври ще бъдат назначени цели трима нови заместник-областни управители. И тримата са част от партийните назначения и очевидно имат за цел да осигурят статуквото и некомпетентната партизанщина. Верни на квотния принцип, въведен от тройната коалиция, за разпределение на длъжностите в държавата и подмяната на професионализма, за заместници са назначени Иванка Петкова, Атанас Петков и Юксел Руфат Расим. Очевидни са и трите партийни кандидатури на иначе „професионалното експертно“ правителство. Иванка Петкова е общински председател на БСП в Община „Родопи“ и секретар по координация в Областния съвет на БСП Пловдив. 

Атанас Петков е общински съветник в Пловдив, лидер на БСП в район "Тракия". Юксел Руфат Расим е председател на ДПС в област Пловдив. Това сигурно е тежката артилерия на „професионализма“ и решение на проблемите на областта. Очевидна е безидейността и неадекватността на назначенията на това загубило обществена подкрепа правителство. Очевидно е поставянето на администрацията в партийна и олигархична зависимост. Очевидна е несъстоятелността на тези управленски решения.

          Регионалните структури на ПП Синьо единство в област Пловдив подкрепят всички организирани и неорганизирани, граждански и политически протести срещу правителството на статуквото и регреса. Присъединяваме се изцяло към искането на свободните и демократични жители на област Пловдив и граждани на България за незабавното предсрочно прекратяване на този престъпен мандат и за насрочването на извънредни парламентарни избори.

          Искаме незабавна оставка на мафиотското правителството на БСП, ДПС и АТАКА! Искаме да бъде извадена олигархична задкулистност и зависимост от областта и държавата! Искаме честност и откритост при извършване на назначенията в администрацията, назначаване на доказани професионалисти, а не партийни креатури и действен граждански контрол върху работата на администрацията! Искаме да живеем в свободна държава и ние и нашите деца с гордост да се наричат българи! За всичко това е необходимо само едно – ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ И НАСРОЧВАНЕТО НА НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!


           Членове на Националното представителство на ПП СЕ:

           Костадин Шанков – координатор на ПП СЕ, гр.Пловдив

           Адв. Янко Радунчев – координатор на ПП СЕ, обл.Пловдив