петък, 17 януари 2014 г.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО ЩЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВАТА СИ НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО ще проведе на 18 януари 2014 г. /събота/ в София Първата си национална конференция.

Партията се създаде на 23 февруари със заявката да бъде катализатор на процеса по създаване на единна дясна партия чрез сливане на съществуващите партии от традиционната десница- „Синьо единство”, СДС и ДСБ в една нова модерна дясна формация.

Реформаторският блок, в който ПП Синьо единство участва от юни до декември 2013 г. не прие идеята на Синьо единство за развитие в единна дясна партия и не се ангажира с конкретни стъпки и срокове за реализиране на такава. Нещо повече – партиите в блока подписаха споразумение за формиране на поредната коалиция с партийно квотно представителство, разпределение на постовете в органите на коалицията и в листите й на базата на резултата от последните парламентарни избори, който бе катастрофален за всички партии в блока и по този начин на практика възпроизведе едно фалирало статукво.

С тези аргументи в края на декември Националното представителство на ПП Синьо единство отказа партията да продължи участието си в Реформаторския блок.

На Първата национална конференция на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО се очаква партията да вземе решение за бъдещето си развитие и за начина на явяване на европейските избори през 2014 г.

В дневния ред на конференцията е предвидено приемане на промени в Устава, доклад на председателя Христо Панчугов, политическа дискусия и избор на длъжностите, предвидени от Устава за избор от Националната конференция.