четвъртък, 23 януари 2014 г.

Заместник кметът от “Синьо Единство” Борислав Бояджиев представи пред жителите на община Ивайловград новото и напълно модернизирано отделение по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ-Свиленград

В читалище пробуда в Ивайловград беше направена презентация на най-новото и модерно отделението по физиотерапия и рехабилитация в региона.

Управителят на МБАЛ-Свиленград д-р Димитър Ермов, обясни пред присъстващите, че единствето ВМА в столицата има подобен сектор, който обаче е с апаратура по-стара от тази в новооткритото отделение.

Всичките ни модули, системи и уреди са произведени през 2013 година. Очаквам да се монтират още два апарата. Единият от тях е скенер, който е последна дума на техниката и ще бъде прецизен в анализа си”, заяви Ермов.

Жителите на Ивайловград поставиха въпроси свързани с необходимостта от наличието на две или повече линейки за спешна помощ, за изпращане на повече специалисти и други остри проблеми на града.

Д-р Димитър Ермов, обясни че поветето от тях са от компетенциите на здравните власти и призова гражданите на Ивайловград да ползват услугите на МБАЛ-Свиленград: „Няма да върнем никой, нито осигурените, нито неосигурените..., Здравето не е само пари, това е социален ангажимент към Вас”, каза Ермов.

Заместник кметът от “Синьо Единство” Борислав Бояджиев гарантира, че се работи усилено за усвояване на средствата по европейските програми за промяна облика на града.


Автор: 7plus7.net