четвъртък, 23 януари 2014 г.

Горнооряховското „Синьо Единство” иска Надежда Нейнски за водач на евролистата

Аз не горя мостове и вярвам, че рано или късно пътищата ни пак ще се срещнат. Особено това се отнася за ДСБ. Колкото и клиширано да звучи, но СДС, ДСБ и „Синьо Единство” са автентичното дясно и трябва да бъдат заедно, смята Калина Прокопиева, общински председател на ПП „Синьо Единство” – Горна Оряховица

Пет души от общинската организация на „Синьо Единство” в Горна Оряховица участваха в Първата конференция на най-новата партия в българското дясно, провела се на 18 януари в столицата. Общо 15 са били делегатите от В. Търновска област, като са били представени организациите в Старата столица и Свищов.

Конференцията прие отчета на председателя Христо Панчугов и го преизбра за още един мандат начело на партията. Всички делегати категорично застанаха зад решението „Синьо Единство” да напусне Реформаторския блок.

Отиваме на Евроизборите сами и Надежда Нейнски ще е водач на листата като последен стожер на дясното. Такива решения всъщност не са гласувани официално, но всички присъстващи се изказаха в този смисъл. Нямаше нито един човек в залата, който да смята, че е трябвало да останем в Реформаторския блок, коментира областният координатор на „Синьо Единство” Калина Прокопиева.

Не сме се отказали от идеята за единна дясна партия. Може би моментът не е подходящ, но вярваме, че това е това е спасителният път за дясното в България, а не безпринципни коалиции, чиято цел е единствено еднократно влизане в Парламента. В момента ние сме единствените, които защитават принципи, а не интереси, каза още Прокопиева.

Партията ни напусна Реформаторския блок, но това не означава, че на местно ниво не можем да работим заедно и след политическата раздяла. Аз не горя мостове и вярвам, че рано или късно пътищата ни пак ще се срещнат. Особено това се отнася за ДСБ. Колкото и клиширано да звучи, но СДС, ДСБ и „Синьо Единство” са автентичното дясно и трябва да бъдат заедно, смята Калина Прокопиева.

Според нея няма проблем „Синьо Единство” да подкрепя добри местни каузи на партиите от Реформаторския блок, особено ако са с надпартиен характер и с общочовешко звучене. И няма да е невъзможно на следващите местни избори традиционната десница в Горна Оряховица да е единна, надява се горнооряховският лидер на „Синьо Единство”.

Автор: Елена Велкова


Източник: вестник "Устрем", Горна Оряховица и Лясковец