вторник, 7 януари 2014 г.

Панчугов: Опитите на РБ да създават интриги са несериозни



Не знам и не смятам, че ще има структури на Синьо единство, които искат да напуснат. Повече ме притесняват изключително тревожните тенденции в самия Реформаторски блок. Това заяви Христо Панчугов, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на
Синьо единство коментира изявленията на представители на Реформаторския блок, че структури на партията са я напуснали.
“От Реформаторския блок днес са обявили само една-единствена структура на Синьо единство, която е преминала към тях – това е структурата в Разград. Към този момент няма подадена оставка от председателя на местната ни структура в Разград и се надявам да говоря с него по-късно“, каза Панчугов.

“Така или иначе за други структури, които имат намерение да напуснат Синьо единство, аз не знам и не смятам, че ще има такива. Всички, които дойдоха на последното заседание на Националния съвет на партия Синьо единство, изразиха мнение и подкрепиха решението за това да не се присъединим към Реформаторския блок на всяка цена“, добави той. 

Той не очаква оттук нататък вътрешни противоречия и сътресения в партията по тази тема.
“Нещо повече - тя за нас вече е затворена“, каза Панчугов. “Повече ме притесняват изключително тревожните тенденции в самия Реформаторски блок. Той беше създаден като съюз, който да се противопостави на подмяната на принципи с лични цели и стремления. А днес на пресконференция се случва точно това – говори се за подмяна на партията със сдружение, говори се за подмяна на хора, за да отидат там. В края на краищата - оказва се, че РБ е променил целите между Нова година и сега“, заяви той.

Според лидера на
Синьо единство тази зложелателност от страна на РБ е всъщност опит да развеят като знаме нещо, което те не притежават. “Опитват се да развяват някаква марка на единство, каквато те не притежават. За мен марките са отдавна без значение. Tова, което има значение, са българските граждани. За нашата партия към този момент е важно, че имаме ясна цел, а това е да покажем ясна дясна алтернатива“, каза Панчугов и добави, че “опитите на някакви колеги да създадат интрига са неоснователни и несериозни“.