понеделник, 6 януари 2014 г.

Н. Нейнски: Абсурд е да съм в листа на ГЕРБЛистите за евродепутати не са причина за отделянето на Синьо единство от Реформаторския блок. Това заяви пред TV7 евродепутатът и член на  ПП Синьо единство Надежда Нейнски. Преговорите между партията и Реформаторския блок приключили още преди да бъде разгледана темата за евроизборите.

От Синьо единство са заявили желание за участие в Реформаторския блок с идеята да се създаде единна политическа формация, а не коалиция, която дава възможност за вътрешни договорки и разделения. По думите на Нейнски обаче това така и не се е получило.

Партииите в Реформаторкия блок отказаха да сдадат суверинитета си и да заговорят с един глас. Структурата на блока се запази на базата на квоти, вътрешни игри и спорове кой е по-голям.

Надежда Нейнски заяви още, че поведението на Меглена Кунева във формацията не е изненада, изненада е това на Радан Кънев. Все пак той носи паметта на една формация, която е била в управлението, направила е реформи в страната. Изненадващо е според Нейнски да се откаже от тази памет за сметка на другата.

Десницата в момента е призвана да бъде алтернатива в статуквото и не може да се консолидира. Има два различни прочита и трябва да се разбера как се е стигнало дотук каза тя, но за съжаление прочитът не се състоя, каза Нейнски. Тя очаква да бъдат решени действията на Синьо единство и пътят, който ще поеме.

"Това е абсурд", заяви Надежда Нейнски в отговор на тиражираната в медийното пространство информация, че ще бъде включена в листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент.


по информация на агенция КРОСС