четвъртък, 9 януари 2014 г.

ДВАМА ЧЛЕНОВЕ НА ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК ПРАВЯТ ОПИТИ ДА МАНИПУЛИРАТ БЪЛГАРСКИЯ СЪД



Позиция на Националното ръководство на ПП Синьо единство

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО научи, че двамата членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок - Мартин Димитров и адвокат Петър Славов-се опитват да подведат и манипулират българския съд. Адв. Славов е депозирал в Софийски градски съд заявление за "промяна на вписаните обстоятелства" по регистрацията на Гражданско сдружение Национален съюз Единство". Това означава, че трябва да има легитимно свикано и проведено заседание на Управителния съвет на сдружението с легитимен кворум и гласувано с мнозинство решение, което да бъде вписано в съда.

За пореден път даваме публичност по случая и категорично заявяваме, че петима от осемчленния състав на Управителния съвет на сдружението не са участвали в никакви заседания и гласувания за промени на вписани обстоятелства. За това вече сме уведомили писмено Софийски градски съд и вярваме в неговата компетентност и безпристрастност.

Преди време информирахме и Радан Кънев като председател на ДСБ за подвеждащите и неправомерни действия на М.Димитров и П.Славов, разчитайки на неговата юридическа компетентност и политическа независимост, но той не счете за необходимо да предприеме действия, които да прекратят тази манипулация.

Днес с тревога констатираме, че Реформаторският блок става съучастник в опита да бъде подведен българския съд. Това се случва на фона на широко прокламираната от блока воля за непримирима битка с мафията и задкулисието чрез извършване на радикална реформа в сферата на съдебната система и правовия ред.

ПП СИНЬО ЕДИНСТВО остро осъжда подобни безпринципни действия и политическо мишкуване.