четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Десните в Горна Оряховица отиват заедно на избори независимо от формата на коалицията


Независимо дали ще се регистрира „Синята коалиция“, или ще се използва друг формат, десните в Горна Оряховица ще работят заедно за предстоящите избори, декларираха на съвместна пресконференция лидерките на ДСБ и „Единство“ в общината Людмила Илиева и Калина Прокопиева.

Точно преди година, през февруари 2012, местните структури на ДСБ и тогавашното СДС направиха една от първите коалиции по места и призоваха централните си ръководства да работят за единна десница. 

Последваха много срещи със симпатизанти от цялата община, всеки един от които искаше ние да сме заедно. Година по-късно ние не сме се отметнали от обещанията си пред хората. Това е една от причините аз и много мои колеги да напуснем СДС и да учредим „Единство“. Защото не абревиатурата, а хората правят политиката, каза Калина Прокопиева.

Имаме обща оценка за миналото и общи възгледи за бъдещето. Заставаме зад единната платформа на десницата, която категорично осъжда сегашното псевдодясно управление. Не можем да приемем реставрацията на комунизма под формата на сладникаво представяне на тоталитарния режим и възкресяване на манталитета от онези години. Не приемаме премиер, претендиращ да е десен, да имитира поведението на Тодор Живков и да поощрява носталгията по онова време. Имаме самочувствието, че ние сме модерно мислещите хора на България и можем да предложим управление, което ще спаси смачкания в момента дребен и среден бизнес и ще гарантира на българите европейски граждански права, поясни общите възгледи Людмила Илиева.

Този път обединението започна отдолу и желанието на хората по места доведе до създаването на нова коалиция. ДСБ и „Единство“ поставят основите на нова дясна партия след изборите. В предизборната кампания двете формации ще работят заедно, като общият политически субект ще се представлява съвместно от двамата координатори.

Независимо дали на изборите ще се явим като „Синята коалиция“ или под друга форма, ние ще работим заедно и сме сигурни, че десните ще имат свой представител от IV многомандатен район в 42-то Народно събрание, категорични са Людмила Илиева и Калина Прокопиева.