понеделник, 18 февруари 2013 г.

Нейнски: Безпрецедентен срив на доверие в правителството на ГЕРБ, което претендираше да е дясно


„Липсата на адекватни мерки на правителството, липсата на реформи в икономическата сфера и конкретно в енергетиката доведоха до безпрецедентен срив на доверие в правителството на ГЕРБ, което претендираше да е дясно. Това правителство със своите мерки и по-скоро с липсата на мерки компрометира изобщо идеята за дясно в политиката в България. То по същество обслужва левите лозунги и връщането на БСП.”. 

Това каза евродепутатът Надежда Нейнски, която участва в извънредна пресконференция на ЕДИНСТВО и ДСБ в парламента днес заедно с евродепутата Светослав Малинов и съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов.

Надежда Нейнски напомни, че ЕДИНСТВО и ДСБ отдавна предупреждаваха за опасността икономическата криза да се превърне в политическа и протестите, които заливат страната в момента са доказателство за това. 

„ДСБ и ЕДИНСТВО предлагат конкретни мерки, които трябва да бъдат взети точно тук в Народното събрание. Защото отговорът трябва да бъде законодателен. Държавата трябва да си заеме мястото. В противен случай недоволството на хората рискува да превърне България в държава, в която няма европейски правила”, каза още Нейнски.

Тя бе категорична, че зад оставката на Симеон Дянков ГЕРБ прикриват собствената си вина и собствената си отговорност за неслучилите се реформи в страната.