четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Пловдивски седесари пристават на Единство


Пловдивски седесари напускат партията и се включват в Национален съюз Единство, похвали се пред журналисти областният координатор за Пловдив Костадин Шанков. 

Вчера е била създадена местна структура на гражданското сдружение и 28-годишният пловдивчанин е избран за координатор. 

Шанков е председател на пловдивската киноложко дружество и от 2009 година е член на СДС, но вече е подал заявление за напускане.

До момента над 60 човека са заявили желание за членство в Единство. Голяма част от ченовете ни са били в СДС, но нашата цел е да обединим десните избиратели и хората с гражданска позиция, каза Шанков. Тази седмица предстои среща с партиите от Синята коалиция и ще им бъде предложена единната платформа , която на 20 януари Надежда Нейнски и Иван Костов подписаха за общо явяване на изборите , обяви председателят на Национален съюз Единство Христо Панчугов. Той уточни, че хората от СДС също са добре дошли , както и всички партии, извън Синята коалиция, които приемат платформата.                                                                                               
Панчугов припомни, че НС Единство бе учреден на 8 декември в Пловдив. ДСБ и Единство ще предложат изход за всички български граждани , които искат нормална политика у нас. Целта ни е да заложим на хора с влияние по места, които не се страхуват да кажат истината за управлявието на България и могат да предложат алтернатива. Ставаме свидетели на безпрецедантна за България липса на демократични ценности, има съзнателен опит в страната да бъде подменена историята и да бъде създадена носталгия по изминалия авториратен режим, което е опасна тенденция, посочи Христо Панчугов.

След разочарованието от управлението на ГЕРБ се наблюдава голям интерес от десните избиратели към обединението в дясно, каза председателят на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева.

Ние, от Единство и ДСБ , правим категорична заявка днес да си върнем отново синия Пловдив. Десните избиратели очакват от нас да им дадем рамо в битката с монополите,да подпомогнем малкия и среден бизнес, да създадем условия, които да позволят на институциите да заработят прозрачно и справедливо, пише Надежда Нейнски в поздравителния си адрес до областния координатор на НС Единство в Пловдив.