петък, 8 февруари 2013 г.

Калина Прокопиева е координаторът на ЕДИНСТВО в Горна Оряховица


Доскорошният зам.-председател на СДС в Г. Оряховица Калина Прокопиева стана координатор на „Национален съюз Единство” за региона. Изборът й бе обявен на учредително събрание на гражданското сдружение, проведено в Младежкия дом в Г. Оряховица. За форума на място бяха председателят на Управителния съвет на „Единство” Христо Панчугов и депутатът д-р Ваньо Шарков. 

„Единство” бе учредено от евродепутата Надежда Нейнски и лидера на МСДС Христо Панчугов – и двамата прекратили членството си в СДС, както и от изключените поради неединомислие с ръководството на сините – депутатите Мартин Димитров и д-р Ваньо Шарков. На полагането на основите на "Единство" в национален мащаб Г. Оряховица бе представлявана от Калина Прокопиева и от хвърлилия партийна книжка екслидер на СДС в общината д-р Миролюб Кожухаров. 

Д-р Шарков, заедно с Мартин Димитров и Димо Гяуров, бяха изключени от СДС заради отказа им да издигнат кандидатура за конституционен съдия след случилото се с номинираната от управляващите Венета Марковска. Отстраняването им бе последвано от оставките на разочаровани от настоящото ръководство на СДС партийни членове и симпатизанти, сред които Калина Прокопиева и д-р Кожухаров. 

На 20 януари „Единство” подписа единна платформа с ДСБ, като по този начин формациите дадоха категорична заявка за бъдещо обединение. 

Навсякъде залагаме на хора, които познават средата и могат да привлекат съмишленици, коментира в Г. Оряховица Христо Панчугов. По думите му „Единство” не разчита само на разочаровани седесари, но и на всички, готови да дадат нова енергия на десницата. 

Следваме политическата логика – конкретизираме целите си, доказваме волята си да работим заедно и създаваме истинските събития. Това е естественият ход на нещата, този път ще извървим до изборите. Ето защо досега не сме говорили за подреждане на листи. Заедно с ДСБ ще видим кой как се е доказал с работата си по места. За себе си съм категоричен обаче, че няма да участвам в листа на разединението, каза д-р Шарков. 
Всички знаят кои са хората по места, при нас не е въпрос на надлъгване, както беше в „Синята коалиция”. Тази коалиция не успя да се развие както се очакваше от нея и хората го показаха. На три последователни избори – за Европарламент, за Народно събрание и за местна власт, избирателите показаха, че искат обединена десница. Важното е, че вече се осъзнава необходимостта от силна десница, стъпила на общи принципи и ценности, допълни Панчугов.