петък, 8 февруари 2013 г.

Ваньо Шарков: ГЕРБ са стражи на монополите и защитници на мобилните оператори

Изказване на д-р Ваньо Шарков в Народното събрание:


Транспортната комисия в парламента отхвърли в четвъртък (7 февруари) с гласовете на ГЕРБ законопроекта на Синята коалиция за спиране подписването на договори от разстояние – скандална практика на мобилните оператори. ГЕРБ са се превърнали в стражари на монополите като бранят тоталния произвол на мобилните оператори.

Ние от Синята коалиция предложихме законопроекта заради практиката на един от телекомите да предлага на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние. И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение, телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора.

Пак ще повторя. Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама. Телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях.

Телекомите ще продължат да лъжат възрастните хора, защото са подкрепени от ГЕРБ. На заседанието на комисията по транспорт в парламента единствено ГЕРБ и мобилните оператори са се изказали против законопроекта.

Нека да ГЕРБ обяснят защо защитават произвола на мобилните оператори.