сряда, 27 февруари 2013 г.

Мартин Димитров: Ако Синята коалиция получи мандат, ще направим гражданско правителство


Ако реши Росен Плевнелиев да даде третия мандат на Синята коалиция, ние ще му дадем възможност да предложи гражданско правителство с този мандат, без участието на политически фигури. Това каза пред журналисти съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров, предаде Агенция “Фокус”.

По думите на Димитров - то трябва да изиграе ролята на експертен и програмен кабинет и да работи с парламента, за да бъдат предприети адекватни мерки в малки срокове, каза Димитров.

„Върви се към служебно правителство очевидно, което е опасно от гледна точка на това, че без работещ парламент, има възможност не всички необходими законопроекти да бъдат приети и служебното правителство по някои теми да остане с вързани ръце”, каза Димитров. 

„Ние предлагахме експертно програмно правителство с работещ парламент, което по-късно беше поискано основателно и от протестиращите граждани като начин за това да бъдат предприети спешни мерки”, каза още той. Той изрази съмнения, че служебното правителство ще отговори на очакванията на протестиращите.

Според него изборите ще бъдат през май, но отказа да коментира дали конкретната дата е 12 май.