събота, 17 май 2014 г.

СИНЬО ЕДИНСТВО трябва да гради нова мощна дясна партия

Най-важните неща са много прости и няма нужда от много приказки. Ще дам пример, когато през декември 2000 г. паднаха визите, ме срещна възрастен мъж и ми каза: „Аз може и никога да не пътувам извън България, но благодаря за чувството, което ми дадохте“. Кой и как ли не квалифицира тези трудни години от прехода, а ние- дясното управление и цялото общество платихме тежка цена, но получихме свободата си. Това каза, пред симпатизанти и съмишленици в Перник, водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО в Евроизбори 2014 Надежда Нейнски.

„Какво стана със стремежът ни да живеем нормално, достойно и свободно?“, попита Нейнски. „Успяхме да постигнем свобода. Не стана факт, обаче промяната в стандарта ни на живот. Ако сме обективни и честни към себе си ще си отговорим защо, когато видим кои правителства ни управляват от 2001-ва насам, чии са парламентарните мнозинства и потърсим отговорността и вината от тях- за всяко едно конкретно решение“.

Има факти, е категорична Надежда Нейнски. И според нея те ясно показват ролята на кабинетите на НДСВ, тройната коалиция, Бойко Борисов, а сега и на Орешарски в разграбването на страната, срива на институциите и злоупотребата с власт.

„Какво стана с еврофондовете?“, посочи като пример Нейнски и добави, че през всичките тези години усвояваме една 50 процента от тях.

„Те искат да ни убедят, че това е статуквото и няма сила на света, която да го разбие. Но всеки човек гласува и избира начина, по който иска да живее“, е убедена първата в евролистата на СИНЬО ЕДИНСТВО.

 „Преждевременно обявихме прехода за приключил, а това не е така. Моето търпение свърши. Ние не сме машини за гласуване и трябва сами да създадем своето дясно политическо представителство“, каза вторият в листата Бойко Станкушев.

Според дългогодишния журналист СИНЬО ЕДИНСТВО има големия шанс да консолидира почтените дясно мислещи граждани една голяма дясна демократична партия. „Всеки, дори и тези, които не са политически изкушени, всеки българин иска да живее по-добре, а това може да стане само чрез едно нормално управление на държавата. Трябва да спрем ежеминутното й разграбване, а без нашата гражданска активност- това няма как да се постигне“, изрази убеденост той.

Председателят на партията Христо Панчугов заяви: „Ние показахме, че можем да започнем промяната от себе си, да комуникираме по нов начин, да се отнасяме към българската политика по различен начин и това е големият капитал на СИНЬО ЕДИНСТВО. Трябва да дадем на българската десница самочувствие, иначе няма да успеем да променим България“.

Според Панчугов създаването на СИНЬО ЕДИНСТВО е отказ от партийна  гордост.

„Когато основавахме Реформаторския блок, искахме да не повтаряме грешките от миналото. Не бяхме разбрани. Идеята ни беше подменена. През последните години се опитваме да реанимираме нещо, което няма връзка с реалността“, каза Панчугов и допълни:

„Има един единствен изход от тази ситуация и той е на тези избори да покажем, че идеята за силна десница е споделяна от българските избиратели. Да покажем, че може да бъде поставено ново начало, че биографиите на политиците, които се кандидатират на тези избори имат значение, че в България може да бъде говорено за морал, за ценности, и за идеи. Това е пътят за промяна в българската политика и в частност българската десница- с хора, които не се продават и не се поддават на подмяната.

Сигурен съм, че след тези избори българската десница ще започне промяната си. Тя има една единствена алтернатива – единна дясна партия, в чиято основа ще бъде СИНЬО ЕДИНСТВО“, завърши убедено Панчугов.

Кандидатът да депутат на СИНЬО ЕДИНСТВО Николай Драгомиров, който е общински съветник в Перник и председател на Съюза на енергетиците в България също поиска подкрепа от своите съмишленици. „Ние сме част от синята идея. Ние не сме се променили. Няма да се откажем от морала си. Оставаме, такива каквито сме и го доказваме от 1997 г. насам. Подкрепете новата обединена десница. Гласувайте с № 9 в бюлетината!“

 ______________________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW