петък, 23 май 2014 г.

Христо Панчугов: Силният глас в Европа трябва да бъде гласът на България и има значение кой говори

Моят отговор е ясен – Надежда Нейнски и номер 9. Само ясно политическо лидерство ще помогне на България да отстоява целите си

Проблемът не е, че Европа работи на две скорости, а че се налагат двойни стандарти и в това, че до голяма степен носим вина, защото го допуснахме. През последните 14 години не бе направено нищо за да може България да се възползва реално от членството си в ЕС. Това каза Христо Панчугов, председател на ПП СИНЬО ЕДИНСТВО в дебат по ТВ 7.

„Позицията на СИНЬО ЕДИНСТВО по отношение на двойните критерии към страната ни е била винаги ясна и категорична“, каза председателят на партията и припомни острото противопоставяне на водача на листата Надежда Нейнски по време на дебати в пленарната зала на Европейския парламент.

„Сериозният проблем, пред който е изправен Европейския съюз е нарушаването на принципа за равнопоставеност на държавите. Третирането на тази част от Европа на две скорости, към която за съжаление принадлежим, по различен начин. Но ние сами сме виновни за това.

За първи път Тройната коалиция успя да въведе двойния стандарт по отношението на изразходването на европейските средства. Европейските фондове бяха разделени от българските и за едните важаха едни критерии и принципи за тяхното разходване, а за другите нещо съвсем различно. Отделно от това последното правителство успя да направи нещо още по-драматично и то е да обвърже приемането ни в Шенген –което е изцяло технически въпрос, с дефицита на политическо доверие към собственото си управление.Това е провал на външната политика на няколко правителства“, бе категоричен Панчугов.

Лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО напомни стъпките към рухването на политическия авторитет на страната пред партньорите й от ЕС- големият енергиен шлем, начинът, по който бяха водени преговорите за приемането ни в ЕС, допускането на мониторингов механизъм, подписването на несъгласувани енергийни договори.

„Всичко това и политиката, водена от последните две правителство постигна нещо, което аз смятах за невъзможно  и това е България да стане заложник на вътрешната политика на всяка една от големите европейски страни“, заяви Панчугов.

„Силният глас в Европа трябва да бъде гласът на България и има значение кой говори“, каза Христо Панчугов и призова за подкрепа на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО с № 9 в бюлетината и за водача й Надежда Нейнски.


За Панчугов това би бил адекватен отговор на провала на големите партии за политическото лидерство и на невъзможността им да заявят ясно идентичността, целите и вижданията си за Европа. 
_____________________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW