четвъртък, 15 май 2014 г.

Росен Петров: Какво направи Н.Нейнски и правителството на Ив. Костов за правосъдието и вътрешния ред? Христо Панчугов: Това, което никой друг не можа: извоюваха доверие и поставиха България на необратимия път на европейската интеграция

„Уважавам желанието на някои хора да се представят като изключително ново явление в българската политика, но това как те ще дойдат на чисто и ще решат всички проблеми на държавата, вече сме го гледали  няколко пъти и резултатът беше неизменно лош“.

Така отговори лидерът на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов на Росен Петров от ББЦ по време на предизборния дебат тази сутрин в ТВ 7 по темата с правосъдието и вътрешния ред. Росен Петров поиска разговор за политическата отговорност и отправи запитване към всички представители в студиото, чийто водачи на листи, са участвали в различни управления. „Какво направи г-жа Н. Нейнски и правителството на Ив. Костов за правосъдието и вътрешния ред?“, попита Росен Петров.

„Надежда Нейнски и това правителство направи нещо, което никой друг не можа: извоюва такова доверие в Европа, което постави България на необратимия път на европейската интеграция“, отговори, на свой ред Христо Панчугов.

Той посочи, че от Тройната коалиция насам България се сдоби с мониторингов доклад, а следващото правителство на ГЕРБ позволи този мониторингов доклад  да бъде обвързан с приемането на България в Шенген – „което е най-големият политически провал на последните няколко години“, категоричен бе Панчугов.  Той припомни, че обвързването на този механизъм с приемането на България в Шенген вече има преки последствия върху всеки един български гражданин, вкл. недоверието, с което се гледа на българите на европейските трудови пазари.


„Втората стъпка, с която завърши работа и този ЕП, е да обвърже този доклад с начина, по който България усвоява средствата- това пък е провалът на настоящото управление“, каза Панчугов. Той уточни, че в България вече дори дебатът не трябва да бъде за това какви мерки  да бъдат приети в съдебната система, тъй като тези мерки вече 13 години в 7 поредни доклада биват системно подсказвани на българските власти. Дебатът трябва да е за това кой най-сетне ще прояви политическа воля, за да изпълни тези мерки. 

_________________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW