събота, 17 май 2014 г.

Пловдивска поетеса подари стих на Нейнски на среща със симпатизанти под тепетата

С хляб и сол, и с книга за историята на град Пловдив симпатизанти и приятели посрещнаха водача на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО в града под тепетата. Пловдивската журналистка и писателка Мариела Конова подари на Надежда Нейнски стихотворението си „Бялата лястовица“.

„Големият въпрос за мен и за СИНЬО ЕДИНСТВО на тези избори е дали хората имат чувствителност по отношение на истината? Имат ли нужда от истината или парите, демагогията, кебапчетата, фалшът, лъжливите обещания, популизмът ще се окажат по-силни?“ това каза водачът на листата с номер 9 Надежда Нейнски. „Давам си сметка, че „архитектите на прехода“ много добре бяха пресметнали всичко - големите, непопулярни реформи- реституцията, приватизацията- трябваше да бъдат стоварени върху десните политици и ние платихме много висока политическа цена за тях. Но аз съм горда, че имах шанса да съм част от тези големи и необратими  промени на България. Направихме страната ни част от ЕС и НАТО, дадохме на хората чувството за свобода и това е моята най-голямата награда за усилията“, каза Нейнски.

Тя призова Пловдив да гласува с номер 9, защото „липсата на дебати в тази предизборна кампания показва, че мачът е свирен. Единственото, което може да промени предизвестеното статукво, е нашата мотивацията- мотивацията на смелите, независими сини хора, които с гласа си променят обстоятелствата“, изрази убеденост водачът на листата на СИНЬО ЕДИНСТВО.

„Представете си какъв смях ще бъде този Европейски парламент с Кунева, Бареков и Пеевски в него“, каза на свой ред председателят на Гражданско сдружение Обединени земеделци и демократи и четвърти в листатата на СИНЬО ЕДИНСТВО Моньо Христов. „Защитници на българските национални интереси в българския парламент няма. Ако допуснем да няма и в Европейския парламент, не ми се мисли какво бъдеще ни очаква“, допълни Моньо Христов.

Той призова хората да се активизират на изборите, да не дават възможност да бъдат подменяни десни гласове в синята крепост Пловдив и да се гласува с номер 9.

Домакин на срещата в залата на Общинския съвет бе общинският съветник на „Обединени земеделци и демократи“, СИНЬО ЕДИНСТВО И ЕВЕТ Гичка Кърнева. В срещата участваха още председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов, вторият в европейската листа Бойко Станкушев, председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО в Пловдив и седми в европейската листа Костадин Шанков.