сряда, 14 май 2014 г.

Бойко Станкушев: СИНЬО ЕДИНСТВО е шанс за дясно политическо представителство

Имам една мечта и тя е в България хората да имат нормално политическо представителство. Нашата работа е да създадем политическия инструмент на десните демократи в страната. Това каза пред симпатизанти в Котел, вторият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО в Европейски избори 2014 Бойко Станкушев.

„СИНЬО ЕДИНСТВО е шанс за дясно политическо представителство. В началото на дълъг път сме, но ние създаваме нещо уникално. Структура, около която да се концентрират нормални, честни хора с ясна представа за миналото и настоящето, и с визия за бъдещето“, каза Станкушев. Според него развитието на партийни структури има смисъл само тогава, когато обединява хора с „чисти помисли“ и обща кауза.

„Това е единственият начин в обозримо бъдеще и ние, дясно мислещите демократи да имаме свое истинско политическо представителство, което да бъде коректив на безчинствата, а след време да вземе и политическата власт в страната“, е категоричен той.

Станкушев припомни направеното от първите две демократични управления в страната - кабинетът на Филип Димитров, който успя да стартира първите реални реформи и „най-важното за хората, появата на първия малък семеен бизнес по честен път, както и управлението на правителството на ОДС, заложило успешния край на процесите по евроинтеграцията на България.

„Влизането ни в НАТО и ЕС, не е заслуга нито на Царя, нито на Станишев - това бяха процеси, започнати от синьото правителство така, че да няма връщане назад“, каза Станкушев и допълни- „припомням това, защото евроскептицизма прокарван от тези хора преди в безскрупулните им управления, както и днес, в критичната ситуация с кризата в Украйна, е наистина опасен. Те обезвериха хората, но никой от тях не обяснява защо, сега, сме в пъти по-бедни от държави като Полша, Чехия, Унгария, даже Румъния, от нормалните европейски страни. Червената пропагандна машина сочи като виновник за състоянието,  до което ни докараха и за собствените си престъпления- ЕС“.

„В страните, в които бившите комунисти не управляваха в разновидности на различни тройни коалиции има нормална политика, нормална съдебна система, няма ерозия в доверието в институциите такава, каквато има в България“, посочи Станкушев, според когото основна цел пред десницата в у нас е налагането на законност и правила.
За Бойко Станкушев пред новите български евродепутати стои нелеката задача да отстоят пред западните си колеги и партньори необходимостта от категорична защита на Общността и в частност на България от руските имперски интереси: „Проблемът е, че те тежко подцениха коварството на великоруските шовинистични амбиции на Русия, а ние в момента сме техни заложници. Западът не разбра навреме, че Русия следва своята стара имперска политика и че никога няма да се откаже от опитите си да подчини все по-големи територии“.

За вторият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО с номер 9 в бюлетината, тежката зависимост от енергоизточниците на Русия е основен проблем. Затова основен национален приоритет трябва да бъде и отстояваната от партия СИНЬО ЕДИНСТВО политика за енергийна независимост в общ европейски контекст.

_______________________________________________________

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Платформа за единна дясна партия http://goo.gl/4e3Ghh
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW