понеделник, 12 май 2014 г.

Христо Панчугов: Истинската промяна в българската политика ще дойде едва след промяна в мисленето на десницата

В платформата за единна дясна партия заедно с гражданско сдружение ЕВЕТ, Обединени земеделци и демократи и младата партия СИНЬО ЕДИНСТВО сме единствената традиционна принципна десница в момента в България. Стъпили сме върху добрите традиции от миналото на десницата, върху опита на много от нас, преминали през какви ли не битки и заедно с младото поколение политици в нашите организации ще изградим модерна единна дясна партия, която да поеме кормилото на тази държава. Това каза водачът на европейската листа с номер 9 в бюлетината Надежда Нейнски пред регионалните координатори на Гражданско сдружение ЕВЕТ от Северна България. Предизборната среща се състоя в гр. Русе.

Нейнски припомни, че откакто България е член на ЕС, тя не е била управлявана от истинска десница. „През всичките тези години управлява Тройната коалиция или нейни производни. Погледнете кой оглавява почти всички европейски листи в момента- все хора, свързани с Тройната коалиция“.

Надежда Нейнски се ангажира в следващия си мандат като европейски депутат да работи за премахване на неравностойното положение на българските билкари и гъбари спрямо другите селскостопански производители по отношение на европейските субсидии.

В емоционално изказване председателят на СИНЬО ЕДИНСТВО Христо Панчугов отбеляза: „Опитаха се да ни убедят, че сме наивници. Че сме предварително обречени. Поискаха от нас да се примирим и да се пуснем по течението. Опитаха се да ни обяснят, че хора, които са участвали в съсипването на нашия живот, сега изведнъж са станали демократи и десни. Но останаха изненадани, че ние успяваме да запазим една убедена общност от хора, които отказват да повярват във всичко това, и дори надграждаме тази общност. Сега вече изненадата им прерасна в страх- страхът, че може да направим пробив в статуквото им- статуквото на онези, които вечно се договарят и вечно си редят схемите и политическите сделки. На всички тях СИНЬО ЕДИНСТВО казва: десницата трябва да се откаже от лъжовното убеждение, че хората ще я подкрепят винаги, независимо от всичко- ей така, само защото сме по-готини, по-руси или по-синеоки. Потресен съм от това, че РБ иска да забравим за политическото минало на Кунева и мнозина около нея. Истинската промяна в българската политика ще дойде едва след промяна в мисленето на десницата.

„Надежда е героят на нашия преход“, категоричен бе председателят на Гражданско сдружение ЕВЕТ Ергин Емин. „Преди 14 години тя вдигна шенгенските визи за България. Благодарение на това нашите хора пътуват в Европа, работят и пращат пари в нашите региони“, каза Емин.

Вторият в листата на СИНЬО ЕДИНСТВО Бойко Станкушев говори пред активистите на ЕВЕТ за раните, които нанесе на българското общество Възродителния процес: „Ние никога не сме били разделени- българи, турци, арменци винаги сме живели в мир и разбирателство. Боли ме от това, което направиха комунистите. Но ме боли и че много наши братя и сестри мюсюлмани клъвнаха на мръсната мантра, че някой може и непременно трябва да е гарант на етническия мир в страната. Така много от тях седнаха на една маса с палачите си“, каза Станкушев.

   ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поздравление за Деня на Европа 9 май http://goo.gl/5dCQ7i
Предизборен клип http://goo.gl/5nU79P
Кандидати http://goo.gl/3M47hW
Галерия с изложбата http://goo.gl/aumEEQ
Изказване на Надежда Нейнски http://goo.gl/HzqKny
Информация за откриването http://goo.gl/kN35GW